Tuisukuu lõpp…

…oli sel aastal peedulaste jaoks sündmuste poolest päris tihe.

19.veebruaril 2009 toimus Elvas Sinilinnu keskuses ülelinnaline mälumäng, millest võtsid üheksa võistkonna seas osa ka meie linnaosa esindused:
võistkond Peedu (Ilmar Särg, Aavo Raadom, Martin Järv, Eve Resev, Tiiu Karp) ja Peedu Kooli Selts (Ülle Särg, Anna-Liisa Särg, Toivo Põld, Kristiina Lääne, Edith Groote). Kahjuks oli kohalikus ajalehes avaldatud veaga reklaam, mistõttu võistkondi tuli üllatuslikult vähendada ühe võistleja võrra. Tiiu Karp ja Anna-Liisa Särg pidid istuma varupingile. Kuna võistlusel kollaseid ja punaseid kaarte ei jagatud, jäigi neil seekord võistlemata.
Mälumäng oli põnev ja andis uusi teadmisi nii Eesti kui ka muu maailma kohta. Väga hästi esines sel aastal Palupera võistkond, teiseks tuli Elva Gümnaasiumi esindus. Peedu Kooli Selts järgnes kolmandana ja Peedu võistkond oli seekord viies.

22.veebruaril oli traditsiooniks kujunenud vastlatrall Peedu lasteaia juures, üritust korraldamas jällegi noored sotsiaaldemokraadid Tartust ja Brüsselist. Ilm oli seekord suurepärane – päikseline ja parajalt külm. Osavõtjaid kogunes üle seitsmekümne, eriti palju oli lapsi.Tavapäraselt uisutati võidu, kuid ilm soosis ka suusatamist ja muidugi kelguliugu, milleks leiti parimaid paiku lasteaia hoovis. Väga menukaks osutusid aga ka lasteaia mänguväljaku liumägi ja erinevad kiiged.
Kohalikule rahvale lisaks võtsid vastlatrallist osa Elva luteri koguduse pühapäevakooli lapsed, kes hiljem veel lasteaia sõbralikus soojuses koos õpetajate Mirja Ehasalu, Anna-Liisa Särje ja Stefan Grootega oma tundi tegid. Vaata pilte siit.
Lasteaias said huvilised tutvuda toredate mänguruumidega ning kuklit süües ja teed juues mõnusalt juttu puhuda. Spordivõistluste tublimaid ootasid autasud.
Tugeva närviga noorpeedulased proovisid vana kombe kohaselt ära reesõidu, mis aga ajuti lausa ohtlikuks ekstreemspordiks kujunema kippus.
Suured tänud Kairit Pohla-Kolsarile ja muidugi perekond Särjele, kelle osaval juhtimisel kõik sujuvalt toimima hakkas.

24.veebruaril oli Elvas pidulik aktus, kus jagati autasusid teenekatele elvalastele. Seekord otsustas Elva tunnustada linna teenetemärgiga Ilmar Särge.

Kommenteerimine on suletud