Korstnapühkija jagas raha

1.jaanuari keskpäevaks oli Peedul ehitud kuusepuu juurde kogunenud üle 30 inimese, keda tervitas korstnapühkija. Peedu Kooli Seltsi liikmed pakkusid kõigile soovijatele loose, et näha, mida uus aasta toob. Samuti sai aasta headust ennustada ubadega – paarisarv ube pidi olema natuke soodsam kui paaritu.
2008. aastal valmisid nii lasteaed kui Peedut Elvaga ühendav elutähtis jalgtee. Korstnapühkija Ilmar Särg kiitis Elva linnavalitsust Peedule tehtud suurte investeeringute eest ja leidis, et niipea Peedu jaoks teist sellist head aastat ei tule.
Kuna on oodata majanduslikku surutist, kinkis korstnapühkija kõigile kohalolijaile õnneraha, mis tuli rahakotti tallele panna, et kellelgi peedulastest raha otsa ei lõpeks. Ka sai igaüks tema käest virgutava nuudihoobi, mis peaks inimesi ärksamaks ja aktiivsemaks tegema. Kohalikel väikelaste vanematel olid kaasas seebimullitajad. Päikese käes vikerkaarevärviliselt sädelevad mullid ennustasid head aastat, langesid kohalolijaile ja tegid ka korstnapühkija nina märjaks.
Kuna korralikku kuuse juurde viivat rada ei ole ja tuleb pugeda läbi kuuseheki, siis eelistasid mõned inimesed turnida üle lasteaia suletud värava. Korstnapühkija lootis, et suvi annab arutust ja laululava juurde tehakse ka korralik tee. Selle lootuses kutsus Peedu Kooli Selts kõiki taas kohtuma järgmisel aastal samal ajal ja samas kohas.

Kommenteerimine on suletud