Peedu kooli kokkutulek

28. augustil 2010 kogunes Peedu väiksemasse lasteaiamajja üksjagu erinevat rahvast, keda kõiki ühendas ja sidus oma nähtamatul moel Peedu kool.

Tõsi, kooli pole enam aastaid, majad on saanud uue kuue, sisu ja mõtte ning toona kooliteed alustanud väikestest õppuritest on sirgunud oma väikeste laste vanemad. Mõned neist väikestest lastest käivad nüüd siinses lasteaias… Kooli asutamise algatajad Ilmar ja Ülle Särg juhatasid koosviibimise piduliku raamatulugemisega sisse. Lugu rääkis esimesest septembrist ja pakkus nii mõnelegi kohalviibijale siirast äratundmisrõõmu. Võibolla oli kõige üllatuslikumaks külaliseks just Peedu kooli esimene õpetaja Piret Laanesaar, keda oli hea meel üle pika-pika aja uuesti näha ja ära tunda. Koos teiste toredate õpetajate ja õpilastega meenutati põnevaid seiku esimestest kooliaastatest, kooskäimistest ja koostegemistest, igaühel oli midagi mäletada ja öelda. On hea, et see kool kunagi oli. Ja praegu on hea, et on lasteaed, kust iga laps saab kaasa oma ilusad ja helged mälestused.

Üks kommentaar

  1. Paavo Lillevälja, kirjutas:

    Nüüd on siis lasteaed.Peaasi,et maja alles ja toimib laste heaks.Mäletan,kui kooli avamise eelõhtul,kell kukkus juba 31.augustist 1.septembrisse ja me hr.Hansel Järvega viimased kardinapuud paika koputasime ja kooli naispere kardinad paika riputas.Tore kool oli.
    Paavo Lillevälja,Pia Lillevälja ja Pille Metsatalu(ex Lillevälja).