Peedu esmamainimise 370. aastapäev

13. juulil tähistati Peedu esmamainimise 370. aastapäeva. Põline peedulane Annereet Paatsi tutvustas Peedu ajalugu ning juhatas kultuuriloolist jalutuskäiku. Seltskonna soov oli, et edaspidi saaks iga kohalik ja külaline tutvuda Peedu ajalugu ja tihedat kultuurikihti kajastava kaardiga kohalikul infotahvlil ning vastav materjal oleks kätte saadav ka trükisena.
Teadmistejanu ja ilus ilm olid kohale meelitanud enam kui 100 huvilist, kes pärast matka kogunesid lasteaia juurde, et Edith Groote eestvedamisel ühiselt laulda kodust ja kodutundest. Enne laulma asumist süüdati ka peotõrvikud.
Repertuaar oli valitud publiku erinevat vanust ja eelistusi silmas pidades. Laulude valikuga austati ühtlasi Peeduga seotud luuletajaid (nt. Ralf Parve, Juhan Viiding, Hando Runnel), kelle tekstidele on mitmed heliloojad viise loonud. Vahetekstidena luges Edith Groote Peedu poeetide värsse ning Asta Põldmäe jutukese “Peedu jaamaülem”. Kuna kõiki pidupäevavoldikutesse trükitud laule poleks jõudnud esitada, kujunes peo teine pool vastavalt publiku soovidele. “Laulge kaasa” saatest eeskuju saanud üritusel said mikrofoniga eeslauljatena esineda nii suured kui väikesed. Laule saatsid Riina Metsküla ja Stefan Groote süntesaatoril, Urmas Oras lõõtspillil ning Edith Groote kitarril.
Paljudel kohaletulnutel oli kaasas piknikukorv. Kooke ja morssi pakkusid ka korraldajad. Pikemat ülevaadet sündmusest loe siit.

Kommenteerimine on suletud