Avati Peedu lasteaia vastremonditud väike maja

Esmaspäevaks, 29. septembriks kella neljaks pärastlõunal kutsus Elva linnavalitsus Peedu lasteaia juurde hulga külalisi, et pidulikult avada värskelt uue kuue ja sisu saanud väike maja, kus oli end juba mõni nädal varem sisse seadnud logopeediliste probleemidega laste tasandusrühm „Pallipõnnid”. Vihmast hoolimata marssis kogu lasteaiapere väikesele mänguväljakule, et muusikaõpetaja Malle Suiste juhtimisel laulude ja tantsudega tervitada kokkutulnuid. Avatava hoone ees said lapsed lendu lasta hulga värvilisi õhupalle, mis kohe kõrgusse tõusid ja hanereas Tartu poole hõljusid. Sündmust kajastas ka ERR õhtustes AK uudistes.

Õnnitlusteks ja tervituskõnedeks suunduti tundmatuseni muutunud rühmaruumidesse. Endine Elva, nüüd Tartu linnapea Urmas Kruuse andis lasteaia juhatajale üle Tartu Jaani kiriku pusle. Tartu maavalitsuse esindaja Anneli Võsaste, kes on Peedu lasteaiaga tuttav juba aastaid, rõhutas esimese erivajadustega laste rühma tähtsust tervele maakonnale. Tema rõõmu jagas ka Elva lastekodu direktor Kai Räisa, kelle hoolealustest mõni nüüd samuti Peedul kõneravi saab. Elva linnapea Reno Laidre tänas kõiki firmasid ja häid inimesi, kelle kaasabil lasteaiakompleks uue näo on saanud, abilinnapea Toomas Järveoja andis üle 12 000 kroonise kinkekaardi mööbli hankimiseks. Poole sellest summast olid annetanud Elva linnapea CUPil osalenud ning teise poole lisas omalt poolt linnavalitsus. Kiidusõnu asjaosalistele jätkus ka volikogu esimehel Leelo Suidtil. Ervin Ehituse esindajal oli kaasas album, kus piltidele jäädvustatud maja nii seest kui väljast enne tööde algust ja nende ajal igas ehitusetapis. Müts maha ehitajate ees, kes oskavad väärtustada nii ajalugu kui oma tööd. Õnnitlejate seas oli Murumuna lasteaia juhataja Kadri Joost, kes mõni aeg tagasi ise Peedul vägesid juhtis. Oma pisikese panuse peenmotoorikat arendava puidust mängukomplekti ning sügislillede näol andsid kohalike seltside esindajad. Kahjuks puudusid külaliste seas need, kes 16 aastat tagasi lasteaiale kooli süles aluse panid ja seda kuni kooli sulgemiseni arendasid.

Peale õnnitluste ja tänusõnade vahetamist lasti hea maitsta soojadel pirukatel ja suurel tordil, soovijad said majas ringkäigu teha. Peedu korraldusseltsi esindaja sõlmis lasteaia õppealajuhataja Külli Sibuaga Naabrusvalve koostöökokkuleppe ning andis üle vastava sümboolikaga tahvli. Kindlasti hoiavad lisaks headele naabritele majal hoolikalt silma peal Peedul elavad lasteaiatöötajad.

Ajalooline oli päev sellegi poolest, et esmakordselt pidas linnavolikogu oma istungit Peedul. Olid ju peole kutsutute seas ka kõik volikogu liikmed.

Suuremat pildialbumit lasteaia avamisest saad vaadata Elva veebilehel.

Kommenteerimine on suletud