Vastlatrall Peedul 25. veebruaril

Juba kolm aastat on Tartu noored sotsiaaldemokraadid pakkunud Peedu kooli Seltsile oma abi talvise spordipäeva läbiviimisel. Et ilm on soosinud ürituse korraldamist just vastlapäeva paiku, on lisaks võistlustele järgitud ka vastlakombeid.
Seekordse vastlatralli organiseeris Meelis Sikk, kes on Peedul käinud ka kahel varasemal aastal. Pühapäeva hommikul saabus kolm autotäit abilisi eesotsas Kairit Pohlaga juba varakult lasteaia ette. Noormehed puhastasid tiigijää lumest ja vedasid kohale saani. Neiud aitasid kukleid serveerida ja korraldasid uisuvõistluse. Noorema vanusegrupi võidumedali sai kaela päeva hällilaps Helli-Tiiu, vanema vanusegrupi kiireim oli Anna-Liisa. Paarissõidu võitsid Hain ja Marianne. Koos vanematega nautisid päikeselist talvepäeva ja elasid toimunule kaasa Peedu tuleviku kujundajad 3-aastane Linda-Reet, aastane Elo-Maarja ning neljakuused Katariina ja Pauliina. Kõik osalejad said roosilogoga helkuri ja pastapliiatsi, vanematele prouadele jagas Kairit, kes töötab Brüsselis EP saadiku M. Mikko nõunikuna ja on ühtlasi Noorte Sotsiaaldemokraatide volikogu juhataja, mahukaid korduvkasutatavaid ostukotte.
Kohalik noormees Alo Merisalu sõidutas soovijaid mini-ATV-ga. Helli-Tiiu sünnipäeva tähistati õnnesoovilaulu ja väikese ilutulestikuga.
Lasteaiaruumides jagati auhindu ja tänuraamatuid nii osalejatele kui korraldajatele. Peedu Kooli Selts kostitas kokkutulnuid tee ja kuklitega. Huvilistel oli võimalik meisterdada vastlavurri. Ühiselt lauldi vanu vastla- ja talvelaule.
Meeleoluka ürituse parim osa oli paljude meelest kohati närvekõditavalt ohtlik saanisõit piki Mäe tänavat. Külalised soovisid tutvuda ka teabetoaga, kuhu jäeti mälestuseks pastapliiatseid ja päevakohaseid ristsõnu. Noored avaldasid soovi vabatahtlikuna osaleda ka mõnel suveüritusel ning järgmise talve spordipäeva läbiviimisel.
Seekordse vastlatralli kordamineku eest suur tänu Peedu lasteaiaperele ruumide kasutusvõimaluse ning Tartu noortele Kairit ja Triin Pohlale, Märt Haanile, Jaanus Pillerile, Annaliisa Toomile, Sandra Nurmsile, Eliina Pavljukile, Raigo Jahule ja Jana Morozovile abi eest.

Kommenteerimine on suletud