Kokkuvõte aastast 2006

Lõppenud aasta oli Peedul suhteliselt vaikne. Volbripäevaks sai Peedu Korraldusseltsi eestvõttel värske väljanägemise raudteejaama ootepaviljon ja selle ümbrus. Tõhusat kaasabi pakkus värvimisel TÜ üliõpilane Andres Ariva. Värvida aitasid ka poemüüja pereliikmed. Rahaliselt toetas värvide ostmist Edelaraudtee AS.
Jaanipäevajärgsel pühapäeval esines Peedu laululaval mitmekesise kavaga Elva puhkpilliorkester Ülo Laanesaare taktikepi all. Külalisi kostitasid Peedu Korraldusseltsi tarmukad perenaised, kes hoolitsesid ka eakate jõulupeo ladusa toimimise eest.

Aasta jooksul pakkus kõige enam kõneainet pikisilmi oodatud ja vaid komeedina sähvatanud kauplus. Viie tegevuskuu jooksul rõõmustas pood oma kliente nii suurenenud kaubavalikuga kui tekitas meelehärmi järjest kerkinud hindade ja tülika seltskonnaga, kuni augustis ootamatult uksed kinni pani.
Peedu Korraldusseltsi üldkoosolekul 20. septembril valiti seltsile uus juhatus, kuhu kuuluvad Martin Järv (juhatuse esimees), Toivo Põld, Tiiu Karp, Eve Resev ja Ülle Särg.
Rahulikult ja stabiilselt jätkus linnavalitsuse toel teabetoa tegevus. Aegunud arvutid asendati uuematega. Aasta jooksul registreeriti 1038 külastust.
Pärast toomapäeva kogunesid Peedu Korraldusseltsi kutsel koolimajja ümbruskonna eakad, et tavakohaselt koos jõuluaega tähistada. Südamliku koosviibimise juhatas sisse Virve Saar. Kohvi ja suupistete kõrvale kuulati kohalike elanike Nikolai Plotnikovi, Tiiu ja Paavo Karbi, Riina Metsküla ja Heino Eomõisa esinemist. Koos lauldi vanu jõululaule.
Aastavahetusel kõmasid ümberringi paha peletavad paugud ja sähvisid värvilised raketid.
1. jaanuari südapäeval tervitasid peedulased üksteist ja uut aastat kooli kuuse juures. Ootuspäraselt oli kohal ka korstnapühkija, kes vanade näärikommete kohaselt kirjutas koolimaja uksele õnnetoova uue aastanumbri ning nuhtles kohalviibinuid hea tervise jätkumist soovides looduslikust materjalist punutud nuudiga. Et aasta viljakas oleks, raputati lauluväljaku ääres kasvavat õunapuud.
Lõppenud aasta kinkis Peedule suure pere jagu uusi ilmakodanikke. Seetõttu ennustas Peedule ubadega varasemast paremat tulevikku oma esimest sünnipäeva tähistanud Elo-Maarja. Isiklikku õnnevõimalust ja endeid sai igaüks ise hinnata nii ubade kui pildilooside abil. Peedu Kooli Selts pakkus pärnaõieteed ja piparkooke. Meeleoluka ürituse lõpetasid ühislaulud.

Kommenteerimine on suletud