Kokkuvõtvalt

  • 2.–5. oktoobrini 2014 toimusid Prantsusmaal Lille´is Euroopa kutsemeistrivõistlused EuroSkills, kus Peedult pärit Tartu kutsehariduskeskuse vilistlane Silver Mähar võitis veebidisainis kuldmedali. Peale selle sai noormees veel multimeedia meeskonnaga pronksi, medali meisterlikkuse eest ning kulla riigi parima esindajana. (vt artiklit 8.10. 2014 Tartu PM-s) Varem on Silver Mähar näidanud parimaid tulemusi kodumaistel kutsevõistlustel.
  • Kooli- ja kogukonnamaja saali põranda valmimiseks korraldatud annetuskampaaniaga kogunes Peedu kooli seltsi arvele 1332 eurot.
  • 20. veebruaril 2015 toimus Elva huvi- ja kultuurikeskuses Sinilind taas Eesti Vabariigi  aastapäevale pühendatud mälumäng. Peedu oli esindatud kahe võistkonnaga, millest üks saavutas 3. tulemuse, teine jagas 4.-5. kohta.
  • 2. mai Teeme ära! kogukonnatalgutel osales sajusest ja tuulisest ilmast hoolimata üle 40 inimese. Meeste jõul rihiti sirgeks vajuma kippuvad kõlakoja nurgad, koristati koormatäis prügi metsaservadest ja teeveertest ning korrastati spordiplatsi tagune nõlv. Kehakinnituseks  pakkus Peedu kooli selts kahte erinevat suppi, leiva tõi kohale Jan Valonis, erinevate piimatoodetega varustas talgulisi Tere AS.
  • 9. mail avati pidulikult Peedu kooli- ja kogukonnamaja. Päeva jooksul toimus kaks pidulikku üritust. Kella 11-ks olid lindilõikamisele kutsutud TERA esindajad ja teised ümbruskonna haridusasutuste juhid, linna- ja vallavanem ning kooli ehitust totanud inimesed. Esinesid koolilapsed, jagati tänumeeneid ja õnnitlusi. Kell 17 olid saali oodatud kohalikud inimesed. Ka esinejateks olid peedulased, nii lapsed kui veidi suuremad, nende seas vestis lugusid Juhani Püttsepp, oma laule esitasid Tõnis Mägi ja Kärt Johanson. Publiku ja esinejate vahel tekkis soe kooskõla. Mõlemad koosviibimised lõppesid ühise tordisöömisega. Tordid valmistasid Peedu koolilapsed koos vanematega. Maja avamisest kirjutas ka Elva24.ee
  • 17. mail oli peedulastel juba raske valida, millisel üritusel osaleda: Vapramäe loodusmajas toimus kalapüügi perepäev, koolimajas toitumisalane koolitus ja õhtupoolikul esines kõlakojas Elva puhkpilliorkester. Vaatamata rõskele ilmale oli meeleolukat muusikat tulnud kuulama 40 inimest, publiku seas oli ka kaks neljajalgset sõpra.

Kommenteerimine on suletud