Kokkuvõte aastast 2007

Kevad-suvine aeg oli Peedul vaikne. Kooli seltsi poolt laululavale kavandatud suveüritus, telesaate “Laulge kaasa” salvestus, kolis lasteaia remondi ootuses Elvasse Verevi järve äärde. Peeduga jäid saadet siduma mõned videokaadrid ja lühiintervjuu Peedu esindajaga.
2007. aasta tõi Peedule läbi aegade suurimad investeeringud: augusti lõpus algas pikalt tühjana seisnud koolimaja renoveerimine lasteaiaks ning Peedu ja Elva vahele rajati valgustusega kergliiklustee, mida kohalikud on taotlenud ja oodanud juba 20 aastat. Kõigi eelduste kohaselt saab tee 2008. aastal ka asfaltkatte.
Kui koolimajast sisustus õue uusi omanikke ootama tõsteti, kõik maha lammutati ja püsti jäid vaid seinapalgid ning tühjadest aknaaukudest paistis vaid klassiruumide seinavärv, oli pilt kole ja troostitu. Maja umber mürisesid masinad ning maapinna alla paigaldati maaküttetorustik. Siis sai maja kahekorruselise veranda asemele uue suurema juurdeehituse, sarikad peale, ilusad valged vanamoodsad korstnad, uue tumeda plekk-katuse ja seinasoojustuse. 4. oktoobril paigaldati ühe päevaga esimesele korrusele erivärviliste raamidega aknad: kollased, punased, rohelised ja sinised ning ribake heleda virsiku värvi välisvooderdust, mis võimaldas juba tulemust ette kujutada. Pilt muutus helgemaks. Kui võrrelda maja vahepealseid aastaid pika raske haigusega ja aasta viimaste kuude tegemisi kirurgilise sekkumisega, võis loota ilusat, terviklikku ja pikaealist lõpptulemust.
2007. aasta viis Peedult mitmeid põliselanikke. Kadripäeval lahkus kohaliku heakorra eest hoolitsenud kauaaegne Peedu Korraldusseltsi juhatuse liige ning kooli- ja lasteaia majahoidja Heldur Laumets.
Et maa tühjaks ei jääks, oli kohalikes peredes ka järelkasvu.

Kommenteerimine on suletud